Eerste Engelstalige boek ooit over de Stelling van Amsterdam – 25 augustus 2014

Vandaag hebben we de eerste Engelstalige boekpublicatie over de Stelling van Amsterdam gelanceerd; ‘An introduction to the defence Line of Amsterdam’.

Het boek is een co-productie met René Ros, die je gerust één van de grote experts op het gebied van de Stelling van cover Intro to Defence LineAmsterdam mag noemen. In navolging van ons succesvolle Nederlandstalige boek in 2013 is ook dit als e-book uitgegeven, zodat het bereik zo groot mogelijk is. Van het Nederlandse boek zijn tot nu al zo’n 2500 exemplaren gedownload.
Het boek behandelt de Stelling van Amsterdam als geheel. Waar de forten en batterijen de meest zichtbare elementen van de Stelling zijn, school de defensieve kracht vooral in de inzet van water als weermiddel; de inundaties. De acht hoofdstukken behandelen daarnaast zowel de geschiedenis en politiek als bijvoorbeeld de bouw, techniek, bewapening en bevoorrading.

Wij danken Alex Bishop voor zijn onmisbare hulp bij de vertaling naar het Engels. Alex is Engelsman en ‘cultural heritage professional’ bij o.a. de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zo begeleidde hij de aanvraag van de NHW tot verlening van de Unesco-Werelderfgoedstatus,als extension van de Stelling van Amsterdam. Op dit moment werkt hij o.a. bij het Prins Claus Fonds.

Het boek is te downloaden via: http://doccentrum.stelling-amsterdam.nl/book/
Er zijn twee versies:
– een interactief iBook (voor Mac, iPad en iPhone) voor € 4,99
– een PDF-versie voor Windows en Linux (helaas niet interactief) voor € 2,95
We werken nog aan interactieve versies voor Windows- en Linux-versies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s