Communicatie Online. Verbazend: soms is tekst effectiever dan video

Deze keer een blogje zonder beeld, want hoewel we er zeker van waren dat beeld op eenzame hoogte bovenaan stond in de communicatiehiërarchie, blijkt uit een recent onderzoek dat dat niet (in ieder geval niet altijd) zo is.

Christine Liebrecht deed op de Universiteit van Amsterdam, voor de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie, onderzoek naar het effect van de inzet van content. In het blad ‘Communicatie Online’ wordt daar een artikel aan gewijd door Jasper Mulder.
Verrassende conclusie uit het onderzoek is dat  tekst soms beter scoort dan video. Vrouwen en laagopgeleiden hebben een voorkeur voor tekst boven video, zeker wanneer er inhoudelijke informatie wordt gegeven. Mannen en hoogopgeleiden hebben een voorkeur voor video. En voordat u mij of de onderzoekster beschuldigd van discriminatie, het schijnt te maken te hebben met ‘pacing’, de mate waarin iemand zelf kan bepalen hoe snel zij/hij bepaalde informatie kan opnemen. Daarnaast kan het zijn dat mannen bijvoorbeeld meer visueel ingesteld zijn. Hebben ze dat heeeel vroeger als jagers misschien geleerd? Lees het hele artikel hier: http://www.communicatieonline.nl/achtergrond/vergeet-video-tekst-veel-effectiever-voor-online-pr

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s