“Hardlopen, met succes je grenzen verleggen”; een mooi boek over hardlopen in de overtreffende trap

Op 17 april overleed  Paul Kamphuis aan ALS, maar gelukkig heeft hij op 7 april de uitgave van zijn tweede boek over ultralopen nog meegemaakt. Je zou dat dus zijn hardlooptestament kunnen noemen. Het is een boek geworden met trainingsinformatie, meeslepende verhalen, humor en drama. Voor alle sporters van harte aanbevolen.

Een boek over ultralopen
Paul Kamphuis heeft zijn hele leven lang intensief gesport. Hij fietste, beklom wanden en bergen, ondernam expedities naar Schotland, IJsland, Noorwegen en Groenland, en hij liep hard. Hij liep hard… en ver, …en verder, tot en met ultra. Ultralopen begint pas waar de marathon ophoudt. Ultrawedstrijden kennen veel vormen en kunnen honderden kilometers lang zijn. In 2009 schreef Paul daarover, met Jan Fokke Oosterhof, het boek “Hardlopen, met succes je grenzen verleggen”, waaraan ik van harte meewerkte.

Geheel herzien en aangevuld in 2018
Paul had sinds 2016 de ziekte A.L.S. Dezelfde genen die ervoor zorgen, dat je extreem kunt sporten zorgen er blijkbaar ook voor, dat je vatbaarder bent voor deze dodelijke ziekte. Hij heeft in datzelde jaar zijn hardloopcarrière dus helaas moeten beëindigen, maar ging niet bij de pakken neerzitten. We hebben het boek uit 2009 geheel herzien, aangevuld met een vierde deel en er een gloednieuw werk van gemaakt. Het mooie fotorijke boek bestrijkt Pauls hele ‘loop’baan, met als culminatie het supertrio van de Europese ultralopen: de Ultra Trail du Mont Blanc (156 km), de West Highland Way Race (156 km) en de ultieme, de Spartathlon (246 km). Paul is de eerste Nederlander die dat heeft volbracht.

Kennis en verhalen vullen elkaar aan
Naast de meeslepend geschreven wedstrijdverslagen en columns, biedt “Hardlopen, met succes je grenzen verleggen.”, met de Full Spectrum Training methode © en de tien gouden tips & trucs, ook inzicht in hoe je op een verantwoorde manier moet trainen en waar je op moet letten. Je hoeft zeker geen ultra-aspiraties te hebben om van het boek te genieten en er veel van te leren; het is van harte aanbevolen voor alle sporters (en wie is dat tegenwoordig nou niet?) die hun grenzen willen verleggen; die net iets sneller, verder of hoger willen dan de vorige keer.

Boek kopen?
Wil je het boek graag kopen? Het  kost €15,00 exclusief €4,15 verzendkosten binnen Nederland.
Maak ajb €19,15 over naar iban NL43INGB0002714179 op naam van Kamphuis, onder vermelding van ‘GRENZEN VERLEGGEN’, je NAAM EN VERZENDADRES.

Dan sturen wij het boek zo spoedig mogelijk naar je op. Dank je wel!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s