Een mooie website en een blog; en dan? Deel 5 in de serie over de basics van bloggen: SEO, het begin.

adult beach enjoyment fat
Foto door Oleksandr Pidvalnyi op Pexels.com

SEO = ENG
SEO, de meest gevreesde afkorting voor beginnende bloggers. Die drie letters betekenen namelijk dat die leuke, goede, mooie, inhoudelijk sterke blogs die je schrijft door veeeeel te weinig mensen/klanten gelezen worden. Dat willen de internetmarketeers je in ieder geval laten geloven, om je zover te krijgen dat je hun bureau inhuurt. En het wordt steeds ingewikkelder. Dat kun je echt niet meer zelf doen….. maar dat is natuurlijk niet zo, dus relax en begin bij de basics. Er is niks engs aan. (Voor grotere bedrijven wordt het steeds uitgebreider en technischer, maar de basics blijven hetzelfde)

Wat is SEO?
SEO staat voor Search Engine Optimization. Het betekent het optimaliseren van je blog of website voor zoekmachines. In de praktijk gaat dat voor 95 % over Google. Er zijn andere zoekmachines, zoals Opera, Firefox, Bing (zie deze lijst maar eens) en een paar heel grote bedrijven, zoals Amazon, hebben zelfs hun eigen zoekmachine. Maar wij concentreren ons hier even op Google omdat we daarmee het meeste resultaat bereiken.

Wat bereik je ermee?
Het doel van geoptimaliseerde inhoud is zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te komen, het liefst op de eerste pagina. Zoals je zelf waarschijnlijk weet, komen de meeste zoekers niet voorbij die eerste pagina wanneer ze iets zoeken. Daar staan de resultaten die het beste passen bij hun zoek-omschrijving. Als jou website of blog daar niet bijstaat, dan mis je heel veel klanten. Je moet dus uitzoeken  1) wat je potentiële klanten in het zoekvenster intypen, 2)Wat ze zoeken en 3) hoe ze zoeken.  Het is dus zaak om dat z.s.m. uit te zoeken. Daarop gaan we de volgende keer in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s