Een mooie website en een blog; en dan? Deel 6 in de serie over de basics van bloggen: SEO, een paar basics.

woman sitting on sofa while looking at phone with laptop on lap
Mobile first: Foto door bruce mars op Pexels.com

Oké, oké, ik weet dat ik beloofd had, dat we gingen uitzoeken wat de meest gebruikte zoektermen waren, die je klanten gebruikten. Dat gaan we zeker doen, maar eerst nog even iets over de basics in je website.

1. Title tag: de 65 belangrijkste karakters van je website/blog. Niet alleen is de titel belangrijk voor je ranking in Google, ook het enthousiasme van je bezoekers is ervan afhankelijk. Meer weten? Kijk hier.https://www.onetomarket.nl/blog/seo/title-tags-voor-dummies-handleiding-seo-schrijven-van-titles/

2. De kopjes in je tekst (H1,H2 etc.) geven informatie over het onderwerp en de relevantie van je pagina. Het primaire zoekwoord wordt verwerkt in H1, H2’s kunnen worden gebruikt om ondersteunende zoekwoorden aandacht te geven.

3. Interne links: dat zijn links die intern (binnen je blog/website) verwijzen naar andere pagina’s. Het heet ook wel spiderweb linking omdat je ermee een spinnenweb creëert binnen je site, dat zorgt dat je pagina’s meer aandacht krijgen en dus een hogere ranking krijgt.

4. Content: ‘Content is king’ is al jaren een veel gehoorde aanduiding, en niet onterecht. Aantrekkelijke inhoud is natuurlijk de magneet voor je bezoekers. Daarover is heel veel te zeggen, maar kwaliteit gaat sowieso boven kwantiteit.

5. Websitesnelheid: Zowel voor je bezoekers als voor zoekmachines is een beetje snel ladende site of blog heel belangrijk. Ook daarover zijn hele boeken geschreven. Meer info in de onderstaande links.

6. Mobiel: De meestgehoorde kreet op dit gebied is ‘mobile first’ en niet onterecht. De meeste gebruikers bekijken en lezen online informatie op hun smartphone. Zorg dus altijd voor een responsive website.

7. Linkbuilding: belangrijker dan interne links is het bouwen van een netwerk met links naar andere websites/blogs. En dan is het mooi als die sites teruglinken. Dat is heel fijn voor je vindbaarheid en je relatieve plaats in de zoekmachines.

SEO wordt steeds belangrijker en ingewikkelder, maar met deze basics kom je al een heel eind. Verkoop je veel producten online, dan komt SEA (Search Engine Advertising) om de hoek kijken, maar dan wordt het misschien tijd om professionele hulp in te roepen.

Wil je meer weten over wat je zelf, niet al te ingewikkeld, kunt doen? Kijk op de onderstaande links voor drie verschillende aanbieders:

https://www.seozwolle.nl/wat-is-seo-html

https://www.dutchcowboys.nl/search/7-seo-factoren-die-ook-in-2019-werken

https://letterzaken.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s