Expert worden in verduurzaming van monumenten?


Verduurzamen van monumenten speelt een steeds grotere rol bij het behoud van cultureel erfgoed. Eigenaren van monumenten en overheden hebben veel behoefte aan experts die oude gebouwen energiezuiniger kunnen maken. De Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (LIER) biedt deze specifieke kennis aan. Op donderdag 25 maart start weer een nieuwe editie van deze post-HBO leergang (bij voldoende deelnemers) op de prachtig locatie van kasteel Neerijnen. 


Maak in teams een restauratieplan
Het Gelders Landschap en Kastelen wil als eigenaar van kasteel Neerijnen in de komende decennia van het gas af, maar wél de monumentale waarde van het kasteel behouden. De cursisten werken in teams aan een concreet verduurzamingsplan. De samenwerking met andere disciplines blijkt dé manier om de beste oplossing op tafel te krijgen. Dat is de kracht van de LIER.

Programma LIER
Tijdens de LIER komt de toepassing van duurzame technieken en materialen, energiebesparende maatregelen en innovatieve oplossingen voor gebouwd erfgoed aan de orde. Naast de nieuwste kennis van technieken, materialen en installaties, is het delen van kennis en de onderlinge samenwerking tussen studenten en docenten van groot belang.

De belangrijkste onderwerpen die in het programma aan de orde komen zijn:

Meer informatie en inschrijven
De LIER bestaat uit zeven (tweewekelijkse) bijeenkomsten en is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de planvorming, voorbereiding en realisatie/beheer van restauratieprojecten en herbestemmingsprojecten. Dus professionals die werken bij architecten- en adviesbureaus, professionele opdrachtgevers, toezichthouders, (semi)overheden, installatie- en bouwbedrijven die actief zijn in de restauratiebranche, woningcorporaties en monumentenwachten en soortgelijke organisaties. Ervaring in de restauratiesector is gewenst.

Kijk voor alle informatie op de website van het GRC. Je kunt nu inschrijven via de website van de HAN. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Jos Nij Bijvank, 0620 407 317.

Met vriendelijke groet,

Jan Gersen, Directeur GRC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s